Over ons 

Ons verhaal

Dit zijn wij: Alfred en Pim. 2 gedreven ondernemers met een passie voor oud hout en gietijzer. Omdat wij zelf een mooie oude houten tafel voor onze inrichting zochten zijn wij op zoek gegaan. De meeste ‘ouden’ houten tafels bleken helemaal niet zo oud te zijn doordat deze oud gemaakt werden (zie ook aflevering Keuringsdienst van Waarden). Enkele exemplaren kwamen tegen die wel van echt oud hout waren maar voor ons onbetaalbaar. Dat kon anders. Wij zijn op zoek gegaan naar de mogelijkheden en door onze bestaande contacten hebben wij snel kunnen schakelen. Van prototype tot uiteindelijk ontwerp: wij hebben het allemaal zelf gedaan.

Onze ontwerpen zijn gemaakt in Nederland! Een tweede tafel als die van ons zul je dan ook niet tegenkomen. Zelf conceptmatig bedacht, uitgewerkt en prototypes ontwikkeld. Omdat we zelf voorstander zijn van een natuurlijke uitstraling met het oog voor techniek en detail, houden we het liefste alles zelf onder eigen beheer. Kwaliteit staat hier absoluut voorop. Of het nu gaat om een unieke tafel die we in   opdracht maken (vraag naar de mogelijkheden) of om een model in onze showroom. Kwaliteit wint altijd. Alle afwerking is mogelijk. Al onze tafels zijn   klaar voor gebruik en hoeven niet perse te worden behandeld. Heb je een speciale behandeling in gedachte? Stuur ons even een mailtje.

Ons team heeft inmiddels ruim 80 jaar ervaring in oud eiken en kwalitatief gietijzer. Ons team zet altijd het beste beentje voor en denkt in   mogelijkheden in plaats van belemmeringen. Ook goed om te weten is dat we wereldwijd versturen.

 Over het hout dat we gebruiken

 Wij werken louter met top kwaliteit materialen en geen ‘net echt oud lijkend’ eikenhout. Ons eikenhout is echt ruim honderd jaar oud. Afkomstig van   oude boerderijen waarvan wij het hout zelf selecteren. Het verwerken gebeurt in onze eigen hout fabriek. Let wel de bladen wegen al snel ruim 80 kg.   Dus even snel verplaatsen in je eentje kan een opgave worden. Met 2 man of meer, geen enkel probleem.

 Over de onderstellen die we gebruiken

Geen ‘goedkoop’ staal van 5-10 kg maar puur gietijzer waarvan je pijn in je rug krijgt tijdens het verplaatsen. Althans als je het alleen doet 😉 Top materiaal en ook weer onder onze eigen voorwaarden geproduceerd. Ze wegen rond de 65 kg per stuk. Een complete tafel met blad, onderstel en liggers weegt pak en beet 200 kg. Wil je graag meer weten over de mogelijkheden of heb je een vraag, stuur ons gerust een mail op info@echtoudeiken.nl

"Fantastische tafel. Een echte eyecatcher voor ons in thuis!"

Leon Franken
Hengelo Gld

"Heerlijke stamtafel in ons café. Oerdegelijke kwaliteit.

Theo Michels

Café ‘t Averenck

"Hippe tafel in onze moderne kantoor omgeving. Fijne tafel om aan te zitten. Prachtig om te zien.

Kantooromgeving Haarlem

Interesse of een  showroom afspraak maken?

Adres

Brinkweg 32, 7021 BW, Zelhem, Nederland

Email

info@echtoudeiken.nl

Telefoon

0314 645 401